2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 10 octombrie 2011

Festivalul interetnic de la Galaţi are "un frate mai mic" la Odesa

Luând exemplul autorităţilor gălăţene care, în vară, au organizat Festivalul interetnic în cadrul Zilelor Euroregiunii „Dunărea de Jos”, partea ucraineană a Euroregiunii a întâmpinat toamna, la malul Mării Negre de această dată, organizând un festival internaţional de folclor şi cultură a etniilor prezente pe teritoriul Regiunii Odesa. 
foto 1
Astfel, între 7 şi 8 octombrie Odesa a fost gazda ineditei manifestări culturale într-o locaţie „de vis”: pe promontoriul unde acostează toate navele maritime de pasageri, în interiorul impresionantei „Odessa concert showroom Seaport”- clădire modernă (foto1), cu mai multe nivele, construită la baza hotelului de 4 stele „ODESSA(foto2)
foto 2
Festivalul, intitulat sugestiv „Danubian Garland”(în trad.- Coroana Dunării), a fost organizat cu sprijinul oficial al Administraţiei de Stat Odessa Regional. Partener de proiect - Centrul Cultural "Dunărea de Jos" România, Galaţi.
Potrivit organizatorilor, este prima acţiune de acest fel pusă în aplicare în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, prin intermediul Instrumentului european de vecinătate şi parteneriat.
Danubian Garland - Cununa Dunării
Obiectivele concrete ale proiectului realizat de ucraineni se axează pe renaşterea tradiţiilor populare, promovarea artei populare şi artizanatului, a folclorului şi artiştilor populari şi pune bazele parteneriatului şi sprijinului în domeniul cultural în regiunile de frontieră din Ucraina şi România.

Niciun comentariu: