2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 20 iulie 2015

Şcoală de vară dunăreană la Galaţi, cu profesori din Basarabia

După o serie de proiecte începute de diverse instituţii anul trecut şi derulate în 2015, pe relaţia dintre România (Galaţi) - Ucraina (Regiunea Odesa), iată că şi ONG-urile încep să prindă curaj (dată fiind situaţia încordată din est) şi să dezvolte parteneriate, în speranţa unor colaborări pe termen lung.

CN Costache Negri Galati
La iniţiativa Asociaţiei Danubiana Galaţi. zilele acestea a demarat un proiect îndrăzneţ "Şoala de varã dunãreanã"
finanţat de către Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României.

Timp de cinci zile, în perioada 20-24 iulie 2015, la Galaţi sunt prezenţi 25 de profesori şi învãţãtori din satul Oziornoe, raionul Ismail şi satul Borisovca, raionul Tatarbunar, din sudul Basarabiei, pentru un schimb de experienţă cu colegii lor din judeţul gălăţean. Evenimentul se desfãşoară la Colegiul Naţional C. Negri din municipiul Galaţi. 

Potrivit iniţiatorilor, pentru a realiza acest schimb de experienţã dintre profesorii din România şi cei din Ucraina,   Asociaţia Danubiana Galaţi a încheiat douã parteneriate cu asociaţii din Ucraina, care s-au implicat în selectarea profesorilor pentru prima ediţie a proiectului: Societatea Ecologica Ialpug, din raionul Ismail - preşedinte Petru Şchiopu şi Asociaţia Naţional - Culturalã Valul lui Traian, din raionul Tatarbunar - preşedinte Nicolae Moşu.

Programul evenimentelor de la Galaţi va cuprinde o serie de workshop-uri care se vor derula la Colegiul C. Negri. Vor fi urmate de vizite  la Universitatea Dunãrea de Jos, Biblioteca V.A. Urechia, Grãdina Botanicã dar şi la alte obiective cultural-istorice din Galaţi.