2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 3 octombrie 2011

Spectacol de folclor internaţional la Galaţi , în "inima" euroregiunii, odată cu venirea toamnei

fot
Gălăţenii au întâmpinat venirea toamnei cum se cuvine anul acesta. Paleta bogată de spectacole de tradiţie sau cele pregătite de oficialităţi pentru a marca diverse evenimente de interes public au asigurat cu succes o atmosferă plăcută şi voie bună.
foto 2
        Deschiderea, în mod tradiţional, a Târgului de toamnă (foto1), în pieţele gălăţene – unde au fost prezenţi cu produse agroalimentare de calitate principalii producători agricoli din judeţ - a coincis cu „Noaptea bibliotecilor- foto 2 (un eveniment unic pentru iubitorii de carte, aflat la prima  ediţie la Biblioteca V.A.Urechia), dar şi cu lansarea Festivalului Naţional de Comedie (foto3) ediţia XXIII-a, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” sau deschiderea stagiunii lirice 2011 - 2012, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”
foto 3
De departe, însă, gălăţenii, cunoscuţi ca mari consumatori de folclor, au avut parte, într-o completare fericită, şi de un spectacol internaţional de muzică şi dans popular.
 
Timp de două zile (1-2 octombrie), în primul weekend al lunii octombrie, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a invitat gălăţenii la „Toamnă pe Prut”, manifestare cultural-artistică, în organizarea Centrului Cultural "Dunărea de Jos", care a reunit pe scenă nu mai puţin de şapte ansambluri folcorice consacrate.


 Pe lângă cele două ansambluri locale, Doina Covurluiului şi Ciobănaşul, dar şi trupele invitate din Tulcea („Doruleţ”), din R.Moldova, Raionul Cantemir (Mocăncuţa şi Doina Prutului) sau Raionul Cahul (Izvoraşul), cele câteva mii de amatori de folclor autentic, care au participat în cele două seri de spectacol muzical s-au putut bucura, în deschidere, şi de recitalul multîndrăgitei cântăreţe de muzică populară, Maria Ciobanu. Iar la final, în faţa publicului gălăţean a venit cunoscutul artist popular Gelu Voicu, acompaniat de ansamblul folcloric Lăutarii din Teleorman
Dansuri Populare