2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 2 septembrie 2013

Metoda SMART pentru societatea civilă "din vecini"

Implicarea cetăţenilor în prioritizarea, elaborarea şi implementarea politicilor de dezvoltare locală”. Mai exact, SolveNet este numele proiectului cu finanţare europeană care a fost lansat săptămâna trecută (marţi, 27 august), în Galaţi, la Bankers Hubb din strada Tecuci nr.157A, şi care are la bază aplicarea Metodei SMART de Politici Publice în sectorul ONG din ţări vecine României, zona non-UE.
Proiectul îşi propune creşterea capacităţii organizaţiilor societăţii civile de a se implica în politicile publice de dezvoltare regională şi locală. Obiectivele SolveNet urmăresc: 
  • crearea unei reţele de organizaţii ale societăţii civile din România, Ucraina, Armenia şi Republica Moldova, care va sprijini şi facilita implicarea civică; 
  • crearea şi activarea unor noi metode de implicare civică; 
  • creşterea cooperării dintre societatea civilă şi administraţia publică în procesul de luare a deciziilor;
  • stimularea participării mediului de afaceri la dezvoltarea politicilor regionale şi locale 
  • crearea de parteneriate public – private.
Proiectul, care se desfăşoară în perioada 10 iunie 2013 – 10 decembrie 2014, este derulat de Centrul de Dezvoltare SMART din Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România), Agenţia de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos” Izmail (Ucraina), Institutul de Politici Publice Chişinău (Republica Moldova) şi ONG-ul Integrare Europeană din Erevan (Armenia).

SolveNet este finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre” 2007-2013.