2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 11 februarie 2013

Reuniune regională, de importanţă naţională, cu impact european şi transfrontalier, la Tulcea

Delta Dunării
La mijlocul lunii trecute (16 ianuarie), în urma schimbării totale din 2012 a configuraţiei politice, la Tulcea a avut loc reunirea noilor reprezentanţi ai membrilor Consiliului Consultativ de Administrare (CCA) al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), printre care şi cei din judeţele aferente: Tulcea, Galaţi şi Constanţa.
Potrivit datelor furnizate de unul dintre participanţii cu drept de vot din Consiliu, prof. Petruţa Moisi, coordonatoarea celui mai longeviv ONG gălăţean dar şi cel mai competent
 Centrul de Consultanţă Ecologică 
(CCEG,care îşi desfăşoară activitatea pe problematica complexă a protecţiei mediului), cu reprezentare internaţională şi expertiză solidă, recunoscută şi certificată de organismele europene de profil - această întâlnire este cea de a treia şedinţă importantă a organismului de administrare al RBDD, de nivel regional cu impact european şi transfrontalier, de la înfiinţarea lui, în iunie 2011.
Atât Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi, subprefectul Gabriel Panaitescu şi prof.univ.dr.ing. Lucian Georgescu, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, în calitate de membri ai ARBDD, cât şi primarul mun. Galaţi, Marius Stan invitat ca observator la lucrări, au participat la şedinţa CCA, de la Tulcea.

foto/Obiectiv de Tulcea
noul guvernator al Deltei Dunării
şi sediul ARBDD din Tulcea
Aşa cum a precizat şi noul guvernator ARBDD, Edward Bratfanov, „Consiliul Consultativ de Administrare este alcătuit din reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor economice, organizaţiilor neguvernamentale, autorităţilor şi comunităţilor locale, care deţin cu orice titlu suprafeţe, bunuri sau au interese în perimetrul ori în vecinătatea Rezervaţiei şi care sunt implicate şi interesate în aplicarea măsurilor de protecţie, în conservarea şi dezvoltarea durabilă a zonei“.