2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

miercuri, 7 decembrie 2011

Sesiunile de informare pentru al doilea apel al Programului Ro–Ua–Md

Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013 a lansat seria de sesiuni de informare în aria eligibilă a programului, în vederea prezentării prevederilor celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte. 
Potrivit anunțului oficial, prima etapă este cea în care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din România(MDRT), în calitate de Autoritate Comună de Management a Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, solicită propuneri de proiecte pentru cele trei priorități specificate în program:
  • Prioritatea 1: Către o economie mai competitivă a zonei de frontieră
  • Prioritatea 2: Mediul şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă
  • Prioritatea 3: Promovarea activităţilor people-to-people, în aria eligibilă a programului
proiecte care vor beneficia de asistență financiară din Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. 

Ghidurile solicitanţilor pot fi consultate la:
- sediul MDRT, str. Apolodor nr. 17, Sector 5, Bucureşti, România, 
- la sediile Secretariatului Tehnic Comun al programului: 
- Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, str. Dragos Voda nr. 22, 
- Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, str. Pacurari nr. 110 
Organizatorii au anunțat că termenul limită de depunere a proiectelor este 30 ianuarie 2012. Sesiunile de informare pentru această licitaţie de propuneri de proiecte  sunt organizate începând cu data de 28 noiembrie, în cele trei state participante în program.

În cadrul Euroregiunii Dunărea de Jos programul sesiunilor de informare este următorul: 
ROMÂNIA
7 decembrie - Galați, începând cu ora 9.00, la Hotel Dunărea, din centrul orașului;
8 decembrie - Tulcea, ora 9.00, la Hotelul Delta Dunării
R.MOLDOVA
9 decembrie - Cahul, de la ora 9.00, la sediul Primăriei din oraș
UCRAINA
12 și 13 decembrie - Odesa, tot de la ora 9.00 începând, la Hotel Lermontovski

marți, 6 decembrie 2011

Cooperarea transfrontalieră a fost relansată la granița de est a Uniunii Europene

După ce în vară, în cadrul programului european de cooperare transfrontalieră Ro-Ua-Md, au fost organizate două forumuri de parteneriat trilateral iată că la final de an, chiar în ultima lună a lui 2011, a fost lansat cel de al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013 

Anunțul inițial: Autoritatea Comună de Management și Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 vor organiza două Forumuri de parteneriat, pentru a facilita identificarea de parteneriate între organizațiile din aria eligibilă a programului, în contextul următorului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Ro-Ua-Md. 
  • Astfel, Forumul de parteneriat de la Chișinău, din data de 3 iunie 2011 a avut loc la „Summit Conference Center”iar Forumul de parteneriat de la Odessa a avut loc marti, 7 iunie 2011, în sala de confernțe a Hotelului Kurortniy. Regula înscrierii la cele două evenimente a fost „primul venit, primul servit”, în limita a 30 de participanți din fiecare țară per eveniment, câte un reprezentant pentru fiecare organizație înscrisă.
Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 primește finanțare europeană în perioada 2007-2013 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat.
Programul își propune crearea unei punți de legătură între cele trei state partenere, cu scopul susținerii comunităților din zonele de frontieră în găsirea unor soluții comune la problemele similare cu care acestea se confruntă.
  • Prin intermediul acestui program, autoritățile locale și alte organizații din zonele de frontieră vor fi încurajate să colaboreze în vederea dezvoltării economiei locale, rezolvării anumitor probleme legate de mediul înconjurator și pentru întărirea pregătirii pentru situații de urgență. Programul va promova, de asemenea, o mai bună interacțiune între comunitățile din zonele de graniță.