2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

sâmbătă, 23 mai 2015

ANTREPRENORIATUL - prioritate maximă în viitoarele proiecte ale Euroregiunii "Dunărea de Jos"

Viitoarea extindere a Uniunii Europene către Rep. Moldova şi Ucraina pune la treabă membrii Euroregiunii Dunărea de Jos. 


Reuniţi săptămâna aceasta la Tulcea, în cadrul unei comisii de lucru, reprezentanţii organismelor componente au susţinut că dezvoltarea regională se bazează pe cooperarea transfrontalieră susţinută în accesarea fondurilor europene şi implementarea proiectelor aprobate. 


Unul dintre sectoarele care, în perioada următoare, va căpăta prioritate în dezvoltarea relaţiilor transfrontaliere şi va genera planuri şi măsuri de sprijin la nivel de comisii de specialitate în cadrul  “Euroregiunii Dunărea de Jos”este antreprenoriatul, prin identificarea şi valorificarea în comun a oportunităţilor din euroregiune. citeşte şi aici

Euroregiunea ,,Dunărea de Jos’’ funcționează în baza unei Convențiii semnată la 14 august 1998. Reprezintă un parteneriat între România, prin județele Tulcea, Brăila și Galați, Republica Moldova, prin raioanele Cahul și Cantemir și Ucraina, prin Consiliul Regional Odessa. Președinția Consiliului Euroregiunii Dunărea de Jos, organismul de conducere al Euroregiunii, este deținută de Consiliul Județean Tulcea din decembrie 2012.