2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

miercuri, 12 octombrie 2011

Danubian Garland Festival - o manifestare ucrainiană, cu finanţare europeană

                       foto - „Odessa, hotel and concert showroom Seaport

Ca într-o cunună împletită din flori şi alte plante viu colorate, Festivalul internaţional „Cununa Dunării"(Danubian Garland -trad.) a reunit reprezentanţi ai tuturor grupurilor etnice care trăiesc în regiunea Odesa, precum şi pe cei ai partenerului de proiect, din Euroregiunea „Dunărea de Jos”- România, Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi, tocmai pentru a arăta bogăţia multiculturală a artei şi tradiţiei populare.  
Timp de trei zile sala de expoziţii din portul maritim Odesa, unde au expus lucrările lor la standuri artiştii populari, a fost plină de vizitatori, atât din Ucraina (Odesa şi localităţile din regiune) dar mai ales turiştii debarcaţi zilnic de pe vasele internaţionale de croazieră acostate la cheiurile din apropiere. 
Potrivit organizatorilor, ideea principală a festivalului - regăsită şi printre obiectivele proiectului - a fost ca publicul ţintă (etnologii, etnografii, antropologii sociali, elevii, dar şi părinţi cu copii sau publicul larg fără restricţii) să se familiarizeze cu activităţile specifice populare: broderii şi port tradiţional, ceramică, pictură, sculptură, obiecte de fierărie din gospodăria tradiţională, jucării şi instrumente muzicale specifice folclorului popular.



Sprijinul oficial a fost oferit de către Departamentul de Integrare Europeană, Activitate economică externă şi de Cooperare Transfrontalieră din cadrul Administraţiei Regiunii Odesa. Proiectul se înscrie în seria de proiecte realizate prin Programul Operaţional România-Ucraina-Moldova 2007-2013

Niciun comentariu: