2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

vineri, 14 octombrie 2011

Delegaţia gălăţeană a reprezentat România la Festivalul interetnic din Ucraina - Odesa

Parada costumelor populare ale etniilor din Regiunea Odesa
Partener în proiectul implementat de Agenţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Transfrontalieră din Odesa - Ucraina - Festivalul internaţional de folclor al etniilor "Danubian Garland" - Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi, România, a deschis programul manifestărilor prin discursurile reprezentantului judeţului Galaţi, directorul CCDJ Sergiu Dumitrescu şi cel al reprezentantului Parlamentului României, deputatul Florin Pîslaru, secretarul Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.
La deschiderea oficială a fost prezent şi consulul României la Odesa, Cerasela Nicolaş, alături de înalţi oficiali ai Administraţiei Regionale din Odesa.

Prezenţa delegaţiei din Galaţi, compusă în majoritate din meşteri şi artişti populari, a suscitat interes şi pentru pleiada jurnaliştilor ucrainieni de la televiziunile autohtone, astfel că, după deschiderea manifestărilor, oficialii români au fost asaltaţi de întrebări în faţa standurilor meşteşugarilor gălăţeni.
Făcând referire la acest eveniment, Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, a menţionat: Evenimentul de la Odessa a fost unul foarte important şi de anvergură, o acţiune amplă care a dat posibilitatea unui schimb de experienţă, concret şi în mod direct, între participanţii din România şi cei din Ucraina. Au fost trei zile interesante în care artiştii noştrii au prezentat Galaţiul cu toate lucrurile frumoase pe care acesta le are. În cadrul Festivalului Etnic de la Odessa au fost făcute cunoscute, prin expoziţii cu documente, materiale promoţionale şi publicaţii ştiinţifice şi alte instituţii gălăţene. Dintre acestea vreau să menţionez, Muzeul de Istorie, Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniul Naţional, Consiliul Judeţului Galaţi, Direcţia de Dezvoltare Regională, Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul „Muzical „Nae Leonard”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Biblioteca „V.A. Urechia”, dar şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură.
conferinta de presa CCDJ - dir.Sergiu Dumitrescu
La târgul meşterilor populari din cadrul Festivalului Etnic de la Odesa, la care au luat parte peste 100 de artişti şi meşteri populari, Galaţiul a fost reprezentat cu standuri organizate şi prezentate vizitatorilor de: Paul Buţamăşti populare, Elena Neaguţesături, Maricel şi Maria Mocanuolărit, Ina Diana Panamarciuc – icoane pe sticlă, Daniela Constantinesculumânări, Anişoara Ştefănucă ouă incondeiate, Negură Anişoarasolistă instrumente populare tradiţionale.

Niciun comentariu: