2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

sâmbătă, 18 iulie 2015

Parteneriat strategic, de cooperare transfrontalieră în educaţie, cu Republica Moldova

Universitatea "Dunãrea de Jos" din Galaţi (foto) dezvoltã un amplu proiect transfrontalier "Limba românã – de la „limba de stat” la limba de comunicare în UTA Gãgãuzia, Republica Moldova".

UDJ îşi propune înfiinţarea de clase pilot cu predare în limba românã dupa strategii didactice bazate pe principiile învãţãrii active în unitãţi şcolare reprezentative din cele trei raioane ale Unitãţii Autonome Teritoriale Gãgãuzia - UTAG (Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcãneşti, în baza protocolului de colaborare cu Direcţia de Învãţãmânt din UTAG). Mai multe amănunte despre proiect găsiţi pe pagina universităţii gălăţene aici

luni, 13 iulie 2015

Studenţi din Cahul, practicã în cadrul Centrului de Informare şi Documentare Europeanã - UGal

Un grup de 22 studenţi din Cahul, care se specializeazã în domeniul Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, în cadrul Facultãţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti, de la Universitatea “Dunãrea de Jos” din Galaţi, au vizitat Universitatea "Danubius", în cadrul unui proiect de schimb de experienţă.
prof. univ. dr.
 George ENACHE
prof. univ. dr.
Anişoara POPA
Studenţii din Basarabia fac un stagiu de practicã în cadrul
Centrului de Informare şi Documentare Europeanã
care funcţionează sub tutela Universităţii “Dunãrea de Jos” din Galaţi. Responsabilul stagiului de practica este prof. univ. dr. George ENACHE, din partea "Dunării de Jos", iar din partea "Danubius" - prof. univ. dr. Anişoara POPA, cadru didactic al Facultãţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale, care activează şi  profesor asociat al Facultãţii Transfrontaliere din Cahul.