2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 19 mai 2014

Circuitul turistic muzeal în judeţul Galaţi

Consiliul Judeţului Galaţi, prin Departamentul de Dezvoltare Regională (DDR), a organizat pe 15 mai, evenimentul de închidere a proiectului "Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi", desfăşurat pe o perioadă de 18 luni. Managerul de proiect şi directorul DDR, Laura Delia Angheluţă a declarat că manifestarea a avut ca obiectiv informarea publică cu privire la activităţile realizate în cadrul proiectului, precum şi rezultatele obţinute în urma implementării acestuia. 
Cu un buget final de aproape 600 de mii lei, proiectul a vizat dezvoltarea turismului în judeţul Galaţi prin promovarea la nivel naţional a potenţialului cultural şi antropic.
directorii muzeelor galatene
Rezultatele obţinute în cadrul derulării proiectului au vizat: 
- realizarea şi amplasarea de panouri de promovare turistică,
- organizarea de vizite cu turiştii la muzeele gălăţene, dar şi
- realizarea a patru circuite în 12 oraşe, în cadrul caravanei de promovare naţionala. 
Au mai fost realizate lucrări de artă plastică ecologică, expuse la sediul muzeelor dar şi în cadrul Taberei de creaţie ecologică. De asemenea, echipa de proiect a participat la Târgul Naţional de Turism, organizat la Bucureşti, unde a fost expus pentru public standul de prezentare cu materiale de promovare a instituţiilor muzeale gălăţene. Prezentări pentru public au mai fost realizate şi cu ocazia organizării evenimentului Luna muzeelor din gălăţene mai multe amanunte gasiti aici dar si aici