2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

marți, 6 decembrie 2011

Cooperarea transfrontalieră a fost relansată la granița de est a Uniunii Europene

După ce în vară, în cadrul programului european de cooperare transfrontalieră Ro-Ua-Md, au fost organizate două forumuri de parteneriat trilateral iată că la final de an, chiar în ultima lună a lui 2011, a fost lansat cel de al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013 

Anunțul inițial: Autoritatea Comună de Management și Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 vor organiza două Forumuri de parteneriat, pentru a facilita identificarea de parteneriate între organizațiile din aria eligibilă a programului, în contextul următorului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Ro-Ua-Md. 
  • Astfel, Forumul de parteneriat de la Chișinău, din data de 3 iunie 2011 a avut loc la „Summit Conference Center”iar Forumul de parteneriat de la Odessa a avut loc marti, 7 iunie 2011, în sala de confernțe a Hotelului Kurortniy. Regula înscrierii la cele două evenimente a fost „primul venit, primul servit”, în limita a 30 de participanți din fiecare țară per eveniment, câte un reprezentant pentru fiecare organizație înscrisă.
Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 primește finanțare europeană în perioada 2007-2013 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat.
Programul își propune crearea unei punți de legătură între cele trei state partenere, cu scopul susținerii comunităților din zonele de frontieră în găsirea unor soluții comune la problemele similare cu care acestea se confruntă.
  • Prin intermediul acestui program, autoritățile locale și alte organizații din zonele de frontieră vor fi încurajate să colaboreze în vederea dezvoltării economiei locale, rezolvării anumitor probleme legate de mediul înconjurator și pentru întărirea pregătirii pentru situații de urgență. Programul va promova, de asemenea, o mai bună interacțiune între comunitățile din zonele de graniță.


Niciun comentariu: