2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

marți, 1 noiembrie 2011

Biblioteca gălăţeană "V.A.Urechia"are filială la Reni. Urmează, Izmail

  • Cartea întăreşte relaţiile de bună vecinătate în Euroregiunea "Dunărea de Jos" 
Inaugurarea noii filiale a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” din Galaţi, la Reni, de la finele lunii octombrie, a deschis calea unei bune colaborări la nivel instituţional, în domeniul donaţiei de carte, între românii şi ucrainenii din Euroregiuneaa „Dunărea de Jos”. 
Delegaţia gălăţeană alături de gazdele ucrainene din Reni
După cum a declarat directorul Ilie Zanfir, „biblioteca gălăţeană a făcut bibliotecii şcolare din Dolinskaia - raionul Reni, unde am înfiinţat o filială V.A.Urechia, o donaţie de 500 de volume, urmând ca în 2012 să ajungem la peste 5.000”.
Alături de prof. Zanfir Ilie, iniţiatorul acestei acţiuni culturale inedite, dintre membrii delegaţiei gălăţene care a înmânat cărţile echipei din raionul Reni a făcut parte Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii „V.A.Urechia” şi Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.
Din partea gazdelor, au primit volumele bibliotecara Maria Călin şi directoarea Tatiana Vasile, de la Biblioteca Raională Reni, în prezenţa lui Valentin Stroie, coordonator proiecte transfrontaliere în cadrul Euroregiunii "Dunărea de Jos".

Biblioteca „V.A.Urechia” din Galaţi are în acest moment înfiinţate nu mai puţin de patru filiale „externe”, în colaborare cu instituţiile similare din localităţile gazdă, dintre care trei sunt deschise în Chişinău, Cahul şi Giurgiuleşti, din Rep. Moldova iar cea de a patra în raionul Reni, din Ucraina. Potrivit iniţiatorilor, în luna noiembrie va mai fi inaugurată o filială în Ucraina, la Ismail.

Aşa cum este expus pe larg în strategia de activitate a echipei de management a bibliotecii gălăţene pentru perioada următoare, proiectul cultural de carte are ca obiectiv definitoriu consolidarea rolului Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” de principală instituţie de cultură şi educaţie prin lectură în zona transfrontalieră România – Ucraina – Moldova.

Niciun comentariu: