2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 20 mai 2013

Ziua mondială a diversităţii culturale pentru dialog şi dezvoltare, sărbătoare - marcată în România prin "Târgul Economiei Sociale2013"

În perioada 17 – 19 mai, în Parcul Tineretului din Bucureşti s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a „ONGFest – Târgul Economiei Sociale 2013”. Anul acesta, Departamentul pentru Relaţii Interetnice a fost partenerul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) în organizarea şi desfăşurarea acestui mare eveniment în aer liber. Pentru prima dată la această manifestare au fost prezente şi organizaţii ale minorităţilor naţionale.
La „ONGfest” au participat peste 150 de ONG-uri din România care, pe parcursul celor 3 zile, au realizat prezentări de proiecte, momente cultural – artistice, au participat la seminarii şi dezbateri pe teme de voluntariat, diversitate, dialog intercultural, dezvoltare comunitară, economie socială/ antreprenoriat social.

Ca urmare a parteneriatului dintre FDSC şi DRI, ziua de 18 mai a fost dedicată diversităţii etnice şi culturale a României, prilej de a marca totodată Ziua mondială a diversităţii culturale pentru dialog şi dezvoltare, sărbătoare declarată de ONU care se celebrează în toată lumea la 21 mai.

Niciun comentariu: