2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 16 septembrie 2013

Educaţia universitară gălăţeană - vizibilă pe plan internaţional, pe pieţele învăţământului din SUA, Europa şi China

MBA româno-american şi master în teatru româno-chinez
După ce Universitatea „Danubius” din Galaţi a dat „lovitura” pe piaţa educaţională regională lansând programul IMBA (şi în România, în limba engleză) de Executive Master of Business Administration, acreditat şi recunoscut la nivel global, prin parteneriatul cu Universitatea Arcadia din Pennsylvania-SUA ( Universitate desemnată numărul 1 de către Institul Internaţional de Educaţie, într-un raport ce evidenţiază cele mai bune universităţi care promovează educaţia internaţională – n.a.), o altă instituţie din Galaţi se afirmă pe plan internaţional.

Universitatea „Dunărea de Jos”, ca urmare a apartenenţei la Consorţiul Universitar Internaţional „Arte Moldova”(alături de universităţile din Chişinău şi Iaşi), a reuşit, la începutul lunii septembrie, să „oficializeze” un proiect internaţional in parteneriat cu Academia Centrală de Dramă din Beijing (R.P. China) - Primul MASTERAT internaţional de TEATRU MUZICAL din România!

Acesta este primul proiect de cooperare interuniversitarã dintre ROMÂNIA şi CHINA cu profesori invitaţi din Rusia, Germania şi Marea Britanie”, după cum au declarat coordonatorii gălăţeni ai programului masteral.

Rectorul Universităţii Dunărea de Jos, Iulian Bârsan, a declarat că eforturile, depuse timp de aproape un an, ale echipei cu care a întocmit şi susţinut documentaţia ineditului proiect, au fost încununate de succes prin obţinerea avizului de acreditare obţinut de la ARACIS şi finanţările asigurate de ministerele de resort, pentru demararea programului masteral româno-chinez cu 20 de locuri bugetate.

  • Lansarea programului Internaţional MBA va avea loc pe data de 17 septembrie. Este conceput sub forma un program part-time ce se desfăşoară pe perioada unui an, având o curriculă completa ce cuprinde 10 module. Fiecare modul constă în 30 de ore de predare faţă în faţă, pe durata a două week-end-uri şi beneficiază de un suport de curs online oferit printr-o platformă dedicată de e-learning. 
  • Masteratul de Teatru Muzical va fi lansat în luna octombrie. El va cuprinde şi un modul de limbă chineză ce va fi finalizat cu un atestat lingvistic şi un stagiu de perfecţionare de 4 luni în China, la Beijing. Iar pentru studenţii chinezi, universitatea din Galaţi asigură studiul în limba română (după un an pregătitor). 
Potrivit fişei tehnice, disciplinele de studiu propuse sunt:
- Arta actorului de teatru muzical
- Arta coregrafica in teatrul muzical
- Antrenamentul expresiei vocale
- Tehnici avansate de miscare scenica
- Teorii estetice in istoria teatrului universal
- Istoria spectacolului lirico-dramatic
- Limba, cultura si civilizatie chinezã

Un comentariu:

Unknown spunea...

Nu găsesc nici o secțiune de contact așa că te abordez aici :). Aș dori pozele de la evenimentul #BGG 3 dacă ai apucat să le descarci. Mulțumesc!