2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

joi, 21 aprilie 2011

Euroregiunea Dunărea de Jos, în plină expansiune peste Prut

Eugen Chebac
Preşedintele Euroregiunii Dunărea de Jos şi al Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos, Eugen Chebac, a anunţat oficial miercuri, 20 aprilie 2011, că se doreşte extinderea euroregiunii iar primii care şi-au arătat intenţia de aderare sunt reprezentanţii găgăuzilor, din R. Moldova.

Potrivit Agenţiei Kardeniz Press, prim-vicepreşedintele Comitetului Executiv al Unităţii Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia, din R. Moldova, Feodor Valeriu Ianioglo, aflat în vizită la Galaţi în fruntea unei delegaţii din regiunea de peste Prut, pentru discuţii bilaterale pe probleme economico-edilitare cu repezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Economică Sud-Est din România, a susţinut că Găgăuzia are nevoie de cooperare interregională şi a înaintat lui Eugen Chebac (care este şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi) solicitarea de aderare la cele două organisme de cooperare transfrontalieră.

Până la validarea documentelor de aderare a regiunii autonome la structurile transfrontaliere, de către reprezentanţii României şi ai R. Moldova, cei doi oficiali regionali, gălăţean şi găgăuz, au făcut însă un prim pas prin semnarea unui acord de colaborare dintre judeţul Galaţi şi UTA Găgăuzia pe probleme ecologice şi de investiţii în reţeaua deficitară de apă şi canalizare din cele trei districte găgăuze: Comrat, Vulcăneşti şi Ceadâr-Lunga

Niciun comentariu: