2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

vineri, 16 mai 2014

- BI-Net, “Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri” în Bazinul Mării Negre

    BI-Net,
    “Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri” în Bazinul Mării Negre

* Activităţile propuse în cooperarea dintre partenerii Euroregiunii "Dunărea de Jos"(EDJ) pot genera o capacitate de reacţie crescută a mediului de afaceri local, de a relaţiona corespunzător cu autoritatea publică, în aplicarea politicilor europene, dar şi accesul la informaţia economică specializată, pentru a transforma provocările geopolitice în oportunităţi de afaceri care să ducă la o dezvoltare economică necesară. 

Plecând de la acest obiectiv, reprezentanţii EDJ şi-au propus să extindă parteneriatul dintre membrii fondatori, anticipând transformarea Progamului de Cooperare transfrontalieră Comun România-Moldova-Ucraina, în cele două componente distincte Programul România-Republica Moldova şi Programul România-Ucraina.
Astfel, responsabilii EDJ s-au implicat în accesarea Programului Operaţional Comun de Cooperare în Bazinul Mării Negre 2007 - 2013, "care este mult mai permisiv din punct de vedere al sumelor de cofinanţare, 10% faţă de până la 40% prin alte programe europene", după cum a subliniat Natalia Budescu, directorul executiv al secretariatului Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră, structura regională cu statut de organizaţie neguvernamentală, capabilă să coordoneze activităţile Euroregiunii "Dunărea de Jos".
Ceea ce a permis realizarea unui proiect necesar dezvoltării în timp real a sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din euro-regiune. Este vorba de amplul proiect având ca lider o organizaţie a IMM-urilor din Rep. Moldova: Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) - Nicolae Sapianic - coordonator regional.

Cei cinci parteneri în proiect sunt reprezentanţi ai ţărilor din Bazinul Mării Negre: 
coordonatorii regionali proiect

  • din Grecia, European Regional Framework for Cooperation Inter-Regional Devetopment Organization (ERFC)- George Soutos, coordonator regional; 
  • din România: Association of Cross-Border Cooperation "Lower Danube Euroregion" (ACT EDJ)- Natalia Budescu
  • din Armenia: Fund "Small and Medium Entrepreneurship Development National Center of Armenia" (SMEDNC)- director Karen Gevorgyan
  • din Ucraina: Fund the support of the Entrepreneurship of Zaporozhe Region (RFSE) - Volodymyr Stepanenko, director regional; şi 
  • din Turcia: Middle Black Sea Development Agency (OKA)- Merve Guven, Coordonator regional. 
partenerii institutionali ACT-EDJ
Practic, participanţii la proiect vor beneficia de experienţa şi expertiza organizatiilor si asociatiilor pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii care functioneaza in Turcia şi Armenia , unde realizarea incubatoarelor de afaceri au un real succes în sprijinirea dezvoltării economice a comunităţii.

  

Niciun comentariu: