2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

vineri, 30 decembrie 2011

O nouă filială a Bibliotecii V.A.Urechia în Ucraina

  • Cea de a V-a filială externă a bibliotecii gălăţene V.A.Urechia a fost înfiinţată la Universitatea din Ismail, Ucraina
Prof. Ilie Zanfir, directorul instituţiei de carte românească s-a ţinut de cuvânt şi, la sfârşit de an, şi-a îndreptat paşii spre oraşul dunărean Ismail, din Ucraina, pentru a deschide cea de a doua filială a bibliotecii în Ucraina, prima fiind înfiinţată în raionul Reni, cu o lună în urmă. Directorul Zanfir, însoţit de o mică delegaţie din România, a predat cele câteva sute de carţi donate filialei nou înfiinţate echipei de profesori de la Universitatea de Ştiinţe Umaniste din Ismail, Ucraina în proaspătul sediu al filialei.
La început de nou an, Biblioteca „V.A.Urechia” din Galaţi se poate lăuda că are înfiinţate nu mai puţin de cinci filiale „externe”, în colaborare cu instituţiile similare din localităţile gazdă, dintre care trei sunt deschise în Chişinău, Cahul şi Giurgiuleşti, în Rep. Moldova şi alte două în Ucraina, în Dolinskaia din raionul Reni şi în oraşul Ismail.

Niciun comentariu: