2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

luni, 19 decembrie 2011

Diversitatea și tradițiile, de Ziua Minorităților Naționale ( continuare la BR și TL)

Pe 17 decembrie, la ora 11.00, Prefectura Judeţului Brăila a organizat, în Sala Mare a Prefecturii, un eveniment dedicat ZILEI MINORITĂŢILOR NAŢIONALE DIN ROMÂNIA.
  • Din program nu a lipsit cuvântul de deschidere al prefectului Dumitru Popa si alocuţiunile reprezentantilor minorităţilor din judeţ.. După un scurt istoric al etniilor din Brăila, evenimentul s-a încheiat cu un recital de colinde susţinut de Corul Armonia al Casei de Cultură a municipiului Brăila.

Duminică, 18 decembrie, cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale, pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea, de la ora 11.00, a avut loc un spectacol multietnic, eveniment organizat cu sprijinul comunităţilor locale, după cum au titrat reporterii locali ai ziarului Adevărul.
foto Agerpres
Pe scenă a urcat Berty Neumann, reprezentant al Comunităţii Evreilor din județul Tulcea, care a prezentat un eseu intitulat „Ziua minorităţilor şi presa“ şi a recitat o poezie despre oraşul Tulcea.

Au urmat cei de la ansamblul „Zadunaiska Sici“ al Uniunii Ucrainenilor, ansamblul folcloric „Lotca“, ansamblul de copii „Salavei“, din cadrul Comunităţii Ruşilor-lipoveni din municipiul Tulcea, ansamblul de dansuri de tineret „Malaţî“.
  • Nu au lipsit ansamblul de dansuri „Elpis“ şi grupul vocal instrumental „Tris Elines“ al Comunităţii elene din Tulcea, formaţia de dansuri „Allegria“ a comunităţii italiene din comuna Greci, grupul vocal „Narenler“ al Uniunii Democrate Tătare din Tulcea, grupul vocal feminin „Kaynanalar“ şi formaţia de dansuri „Tuna“ ale Uniunii Democrate Turce din Tulcea, formaţia „Ramonbend“ şi Taraful Comunităţii Romilor din Tulcea, dar şi ansamblul folcloric „Daima“ al Comunităţii Aromâne din Tulcea.

Niciun comentariu: