2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

sâmbătă, 15 iunie 2013

„Priorităţi în aplicarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare” - partea a II-a

În cursul lunii iunie, Departamentul pentru Relaţii Interetnice organizează împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, două reuniuni cu tema
Priorităţi în aplicarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare”.
În ziua de 12 iunie a avut loc la sediul MAE cea de-a doua rundă de consultări privind aplicarea şi monitorizarea "Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare”. Întâlnirea a fost organizată de DRI cu sprijinul MAE şi a reunit lideri şi reprezentanţi ai organizaţiilor membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale (CMN).

Reuniunea a avut ca obiectiv reluarea dialogului cu minorităţile naţionale pe tema aplicării şi monitorizării instrumentului juridic european, focalizându-se pe discutarea rezultatelor primei monitorizări şi pe recomandările adresate ţării noastre dupa acest exerciţiu, desfăşurat în perioada 2010 – 2011.

În final, DRI şi MAE au stabilit împreună cu reprezentanţii organizaţiilor CMN modul de lucru şi un calendar al activităţilor, astfel încât în lunile următoare să poată fi elaborat cel de-al doilea raport al autorităţilor române privind punerea în aplicare a Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare.

Niciun comentariu: